BURDUR / MERKEZ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılmış olup ismini de oradan almıştır.

1999-2000 yılında Eğitim Öğretime başlamıştır. İlk açıldığı yıl her sınıftan tek şube olarak Eğitim Öğretim yapılmıştır. Aralık 1999 yılında Burdur Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, okulumuza taşınmış ve sınıflar ikişer şube olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Atatürk İlköğretim Okulunda zihinsel engelli öğrenciler okulumuz yönetimine bağlı olarak eğitim öğretim görmüşlerdir.

2002 yılında Yadigâr ONAT adlı hayırsever tarafından 10 adet bilgisayar okulumuza bağışlanarak okulumuzun ilk BT sınıfımız oluşturulmuştur.

2002 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından örnek olması için Fen Bilgisi Laboratuarı yaptırılmıştır.

2003 yılında İnan-Ferhan EVCİ çifti tarafından merhum anne babalarının adına okul bahçesine çeşme yaptırıldı.

2006 yılında Hasan Hüseyin DURSUN tarafından okulumuza kütüphane yaptırılmıştır.

2006 yılında Dünya Bankası 2. Faz kapsamında okulumuza 15+1 Bilişim Teknolojisi Sınıfı kurulmuştur.

Okulumuzda 5 Eylül 2006 – 11 Aralık 2006 tarihleri arasında, her katta 8'er adet 24 bölümde deprem güçlendirmesi çalışmaları yapılmıştır.

2011 yılı içersindeTürkiye Yardım Severler Derneği Burdur Şubesi tarafından okulumuza iki adet Ünal ÜNSEL (SAZAK) ve Mehmet Nuri VELİCANGİL ana sınıfları tefriş edilmiştir.

Okulumuz 2012-2013 yılı Tobb ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulun Fiziki Yapısı:

Okul zemin kat hariç olmak üzere 2 katlıdır. Okul binası 750 metrekarelik alana yapılmıştır. Bahçe ile birlikteki alanı 5494 metrekaredir. 4740 metrekarelik bahçe alanı mevcuttur. Okulumuzda her kattan çıkışı olmak üzere yangın merdiveni bulunmaktadır.

Okul binamızda 17 adet derslik 1 adet BT sınıfı 1 adet fen laboratuarı, 1 adet kütüphane 1 adet öğretmenler odası 1 adet müdür odası 1 adet müdür yardımcısı odası, 1 adet memur odası, 1 adet rehberlik odası, 1 adet spor odası, 1 adet hizmetli odası, 6 adet WC bulunmaktadır. Zemin katta çok amaçlı salon ve kantin bulunmaktadır

Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 07.02.2020 15:27 - Görüntülenme: 3848